DE Pompoenregatta in Kasterlee

De regatta is een knotsgekke en unieke estafetterace met een ploeg van 4 pompoenvaarders in uitgeholde reuzepompoenen. 


Het is sinds 2008 een samenwerking tussen de Kastelse Kayakklub en het Pompoengenootschap te Kasterlee, met de steun van de gemeente Kasterlee en al onze sponsors die dit evenement waarmaken.

POMPOEN

spelen         sfeer         muziek

aperitieven          varen

Praktische informatie

De pompoenregatta is een knotsgekke, ludieke en sportieve estafetterace in uitgehalde reuzenpompoenen. Een uniek event in Belgie!


De bedoeling is om met een ploeg van 4 vaarders estafettegewijs een afstand van ongeveer 100 meter peddelend in een uitgeholde pompoen af te leggen. Een sportieve uitdaging met plezier voorop!


Zie je dit wel zitten? Dan verwachten we dat je inschrijft als ploeg via onze website. Er zijn aparte reeksen voor dames, heren, en de jeugd. Een gemixte ploeg mag ook. Jeugdvereniging, een groepje vrienden, een familiekring, alles is goed om met een team aan de start te komen. Plezier komt op de eerste plaats.


Twijfel je toch nog een beetje? Kom dan gewoon een kijkje nemen! Misschien doe je volgend jaar dan toch mee. Inkom is gratis. Naast het pompoenpeddelen kan je ook nog genieten van de gezellige sfeer op de oever, de pompoenspelen, een hapje en een drankje, zoals pompoensoep en Kastel bier.

WANNEER gaat de pompoenregatta door?

Op 22 oktober 2023 gaan we opnieuw te water!


Meer informatie kan u op onze affiche vinden.

Er is parking voorzien, wel beperkt in aantal plaatsen en betalend (€3 - cash). Volg de wegbewijzering ter plaatse voor de exacte locatie van onze parking. Om parkeerproblemen te vermijden raden we de deelnemers en bezoekers aan om in de mate van het mogelijke te voet of met de fiets te komen.


De Ark van Noë bevindt zich tussen de knooppunten 30 en 22 van het FietsKnooppuntenNetwerk.

Opgelet, de Arkstraat wordt afgesloten en is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.Ja, inschrijven dient op voorhand te gebeuren.


Inschrijven kan ENKEL via onze website, klik op inschrijven !

Deelname bedraagt €25- per ploeg. De inschrijvingen openen op vrijdag 1 september 2023, stipt om 8 uur in de ochtend.


Omwille van onverwacht veel inschrijvingen, is het mogelijk dat de inschrijving vroegtijdig worden afgesloten. Tijdig inschrijven is dus de boodschap. Minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar.


Iedere deelnemer verleent, door zijn deelname, automatisch de toestemming tot publicatie van de foto's genomen tijdens de pompoenregatta en waarop de deelnemer eventueel zou kunnen voorkomen.

Een team bestaat steeds uit 4 personen. Er zijn herenreeksen, damesreeksen, gemengde reeksen en jeugdreeksen (12-18j).


Onmiddelijk starten aan een strak trainingsschema? Een eerste ervaring als kajakker opdoen? Je eigen pompoenen kweken? Aan je fysiek werken mag zeker, maar voor onze grote pompoenen zorgen de kwekers van het Kastelse Pompoengenootschap. 


Hoe bereid je jouw team dan wel voor? Onze pompoenregatta staat geprogrameerd in het najaar, zo hebben we de dikste pompoenen! De temperaturen zijn dan al wat kouder, vooral de watertempertuur. Kleed je goed warm aan, in meerdere lagen, bijvoorbeeld een onderhemdje, een T-shirt, een sweater, en terug een T-shirt. Misschien valt de buitentemperatuur wel mee, maar het water is fris, en omkantelen met een pompoen is niet uitgesloten. Het water is niet diep, maar wel fris. Aan je voeten doe je best oude loopschoenen of versleten bottinen die ook nat en vuil mogen worden. Reservekledij niet vergeten voor in het geval je toch een nat pak oploopt.


GSM neem je best niet mee aan boord. Geef het in bewaring aan je sjoeke of moeke die ook is komen kijken, maar droog op de kant blijft staan. Ook je bril geef je best in bewaring, tenzij je die absoluut nodig hebt om te zien in welke richting je moet vertrekken. Leg dan je bril vast met een touwtje rond je nek. Een actiecamera kan, maar steeds op eigen verantwoordelijkheid!


Je wordt geholpen bij het in- en uitstappen in de pompoenen door ons ervaren team. Aan de startplaats krijg je een zwemvest aan, we verwachten wel dat onze deelnemers kunnen zwemmen. Ook op het water word je gevolgd door leden van de Kayak Klub in een bootje, zij helpen jou mocht je in nood zijn en brengen jou steeds op het droge!


Is je team voorbereid? Dan is het tijd om aan de start te komen, doe dit ten eerste al goed op tijd. Meld je aan bij de startplaats aangegeven met het bord "Deelnemers". Zo weten we dat je er bent. Door de onverwacht veel inschrijvingen, hebben we een strak en krap tijdschema. De eerste reeksen starten al kort voor de middag. Het tijdschema vind je hier.Onmiddellijk na het varen krijgt iedere deelnemer een bonneke voor een gratis en hartverwarmende tas pompoensoep of een andere drank naar keuze.

Als je nog blijft zitten met een vraag, aarzel niet om contact op te nemen met ons via onze contactpagina.